Fitness Inspiratie Krachttraining Persoonlijk Trainingsschema Vetpercentage Voedingsschema

Weekly diary 3

Met mijn nieuwste voornemen om een weekly diary te plaatsen, gaat het helaas nog niet zo goed. Dit komt deels omdat ik niet altijd iets boeiends te melden heb en ook door druktes rondom mijn vakantie. Waar ik in deze diary uitgebreid bij stil sta! 🙂

Week 13: Gambia here we come!

Weekly diary 13&14 - here we come

Senegambia beach

Op 28 maart vertrokken Nick en ik voor een weekje naar de Gambiaanse zon! Heerlijk, hier hebben we echt naar uit gekeken. We verbleven in het Senegambia beach hotel en dit was een voor Gambiaanse begrippen zeer goed hotel met 4 sterren. Voor Europese begrippen zouden het er waarschijnlijk 3 zijn. Een deel van dit hotel was al gerenoveerd, maar onze kamer nog niet, geen probleem maar erg luxe was de kamer niet. Het resort zelf zag er wel erg mooi uit met veel los lopende aapjes die je zo nu en dan kwamen verrassen, erg leuk! Wij verbleven op basis van logies met ontbijt, welke ook erg goed was. De service in het hotel en bij het zwembad was super goed, echt een heerlijk relaxt weekje dus en het hotel is zeker een aanrader.

Weekly diary 13&14 - hotel

Weekly diary 13&14 - apen

Weekly diary 13&14 -hotel2

Gambianen

Zodra je het resort af ging kwamen er wel erg veel Gambianen op je af, dit is voor ons Nederlanders wel even wennen en ook niet altijd even fijn. De Gambianen doen je geen kwaad, maar zijn erg arm en willen je graag wat verkopen. In de meeste gevallen lukte het wel om hen na een (kort) praatje af te wimpelen. Erg relaxt op het strand liggen kon o.a. hierdoor niet. Aan het zwembad hadden we hier gelukkig geen last van en hebben we zelfs mee gedaan met waterpolo die dagelijks werd georganiseerd.

Weekly diary 13&14 - zwembad

Weekly diary 13&14 - zwembad2

Uiteten

Uiteten in Gambia is erg goedkoop en lekker, de restaurantjes zijn niet erg mooi maar de kwaliteit van het eten is des te beter. Ik wil nogal eens last van mijn maag krijgen wanneer ik ‘anders’ eet dan normaal, maar deze reis heb ik nergens last van gehad. Wel merk je doordat je anders eet je al snel vocht gaat vasthouden en een wat opgeblazen gevoel krijgt. Beetje jammer als je het liefst zo strak mogelijk in bikini wilt 😉 ! De ligging van het hotel t.o.v. de restaurantjes was ook echt top, zodra je het hotel verliet liep je gelijk de ‘strip’ op waar veel restaurants te vinden waren.

Sporten

Helaas was er geen sportschool bij het hotel. Veel van jullie zullen vast denken: ‘waarom wil je sporten op vakantie? Ga gewoon relaxen!’ Toch voel ik mij beter en fitter als ik wel sport. Daarom hebben we in de tuin van het resort 3x een workout gedaan. Toch lekker even zweten voor we weer gingen ontbijten.

Weekly diary 13&14 - sportenHoe vinden jullie deze sportset van Onella Sportswear? Lekker zomers toch! Ook een leuke outfit scoren? Met code LAURA10 ontvang je 10% korting!

Excursies

Onze vakantie bestond vooral uit relaxen aan het zwembad en lekker tot rust komen. Toch wilde we wel wat excursies doen. Op zaterdag (2 dagen na aankomst) hebben wij daarom een halve dag excursie naar Makasutu gedaan. Een soort natuurreservaat waar je o.a. door kunt varen en een boswandeling maakt. Tijdens deze excursie werd gezegd dat je veel tropische vogels en bavianen kon tegen komen. Helaas viel dit bij ons erg tegen, tijdens de excursie zagen we misschien 3 vogels en de bavianen zagen we pas helemaal aan het einde. Ook de boswandeling vonden wij niet erg bijzonder. Gelukkig dus dat we maar een halve dag hadden gepland 😉 ! Aangezien deze excursie ons wat tegen viel, hebben wij verder ook geen uitstapjes meer gemaakt.

Weekly diary 13&14 - excursie Weekly diary 13&14 - excursie 2 Weekly diary 13&14 - excursie 3

Conclusie

Als je op zoek bent naar een goedkope relax vakantie in de zon aan het zwembad, dan zit je in Gambia helemaal goed! De reis, verblijf en het eten is zeer goed te betalen. Houd je meer van mooie natuur en stranden? Dan zou ik Gambia niet aanraden. Van andere vakantiegangers hoorden we dat er met andere excursies wel heel veel leuks wordt gedaan. Wij hadden helaas precies de verkeerde keuze gemaakt. Al met al was de vakantie heel lekker qua weer en zongarantie en is onze batterij weer helemaal opgeladen 🙂 .

Weekly diary 13&14 - PalmWeekly diary 13&14 - Back home

Back home – Breda

Inmiddels zijn we alweer een paar dagen thuis en gelukkig hebben we de zon uit Gambia mee kunnen nemen 😉 ! Graag gedaan! ;-)!  Van dit zonnetje heb ik in het weekend ook zeker kunnen genieten. Vrijdag zijn Nick en ik samen naar coach Zwier van Health Advies Breda gegaan om de ‘vakantieschade’ vast te stellen. Dit viel gelukkig alles mee, ik hield na de vakantie wel wat vocht vast, wat logisch is i.v.m. je een ander leefpatroon hebt dan normaal. Mijn vetpercentage was een klein beetje gestegen, maar niet noemenswaardig. Nick zijn meting viel zelfs lager uit dan de laatste check die we hebben gedaan (4 weken voor de vakantie). Nu weer in het normale ritme komen en dan zou het lichaam na 2-3 weken weer ‘normaal’ moeten zijn. Ik ben benieuwd! Dit bezoek hebben we vervolgens afgesloten op een terrasje in de zon, hoe fijn!

Weekly diary 13&14 - Breda

Laatste vakantiedag – Babyshower

Zondag was mijn allerlaatste vakantiedag, helaas! Gelukkig kwam in de middag de zon nog om de hoek kijken zodat de vakantie fijn kon worden afgesloten met mooi weer eneen surprise babyshower voor een van mijn vriendinnen Chiara! Een erg gezellige middag met lekkere hapjes en ’30 seconds baby edition’!

Fijne week allemaal!

Liefs Laura

Heb je mijn vorige weekly diary week 10 & 11 al gelezen?

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply