Fashion Fitness Krachttraining Trainingsschema

Wat zit er in mijn sporttas?

Vandaag geef ik jullie een kijkje in mijn sporttas. Wat neem ik nou zoal mee richting de sportschool en waarom? Een goed gevulde sporttas is de beste voorbereiding voor een goede workout!

Sportkleding en schoenen

Niet geheel onbelangrijk bij een workout, een fijne set sportkleding en schoenen! Ik kies altijd voor een wat hogere legging (bredere tailleband), aangezien ik er een hekel aan heb wanneer mijn legging afzakt. Ik kom om te trainen en niet om mijn broek op te hijsen 😉 ! Vaak bestaan mijn outfits uit kleurrijke leggings, met bijpassende sport bh en een tanktop (zoals op de foto van Muscle Brand) en natuurlijk een matching pair of training shoes. Een goede sportlegging is vaak vrij prijzig, daarom ga ik altijd opzoek naar mooie / bijzondere exemplaren.

 Mijn geld uitgeven aan een ‘saaie’ legging van €70 vind ik nogal zonde.

Goede sportschoenen zijn ook een must, ik draag bijna altijd mijn Nikes of Adidasjes. Belangrijk voor mij is dat de schoen goed ademt. Zodat ik tijdens het trainen geen last heb van zweet voeten die in de schoen heen en weer glijden.

Wat zit er in mijn sporttas - sportkleding

Deodorant en bodyspray

Als ik na een werkdag de gym induik, vind ik het wel prettig om mijzelf even te kunnen opfrissen. Hiervoor gebruik ik deodorant van Dove en een Bodyspray van Victoria Secret. Zo kan ik fris en fruitig aan de sportsessie beginnen. Natuurlijk is het ook fijn om na het sporten even een ‘deo douche’ te nemen en een fris geurtje op te spuiten.

Handdoek

Natuurlijk om al het zweet, dat tijdens de heavy krachttraining is vrijgekomen, af te vegen. Maar ook om over de leuning / zitting / matje te leggen. Wel zo fris! Aangezien er niemand vrolijk van wordt om tegen andermans zweet aan te zitten.

Bidon / shakebaker

Voorheen nam ik altijd een roze bidon van Body&Fit mee (het moet wel vrouwelijk blijven natuurlijk). Sinds een tijdje staan er BCAA’s in mijn voedingsschema’s, waardoor ik nu de roze shakebaker van Health Advies Breda (HAB) meeneem. Mijn BCAA’s zijn helaas niet zo lekker, daarom doe ik thuis een klein laagje limonade (Raak Zero) in de shaker. De BCAA’s neem ik los mee in het handige poederbakje van Body&Fit. Deze voeg ik in de sportschool toe gezamenlijk met het water. Ik doe dit pas hier, aangezien de shakebaker de hele dag in mijn tas zit en de limonade anders gaat klonteren met de BCAA’s.  Ik drink de BCAA’s tijdens mijn workout o.a. voor een versneld herstel van mijn spieren, meer uithoudingsvermogen en om mijn vetverbranding te stimuleren.

Sportschema

Mijn sportschema’s van Zwier (HAB) werk ik altijd uit op een A4’tje. Deze neem ik dan ook altijd mee de fitnesszaal in. Ik vind het irritant om steeds op mijn telefoon te moeten kijken welke oefening op het programma staat. Daarom mijn keuze voor het old school A4’tje.

Sporthandschoentjes

Sommigen vinden sporthandschoentjes stom staan en bestemd voor watjes. In dat geval ben ik maar lekker een watje 😉 . Mijn handen zijn erg eelt gevoelig en van veel eelt lopen de rillingen over mijn rug. Daarom draag ik bijna al tijd sporthandschoentjes. Tevens zorgen de sporthandschoentjes ook voor extra grip. Ideaal toch? Het nadeel is wel dat de sporthandschoentjes bij mij heel snel stuk gaan.

Iemand tips voor soepele maar stevige handschoentjes die ook voldoende grip bieden?

Bij mijn vorige meting (helaas niet zo goede meting, lees het verhaal hier), kreeg ik deze onderstaande sporthandschoentjes van mijn coach Zwier. Deze zijn tot nu toe nog heel (1,5 week), hopelijk gaan ze heel lang mee!

Wat zit er in mijn sporttas - sporthandschoentjes

Whey perfection

Na de training drink ik altijd gelijk een eiwitshake, dat is de Whey perfection van Body & Fit. Deze neem ik altijd mee in de handige poederbakjes, ook van Body & Fit.

Wat je verder nog in mijn sporttas kunt vinden

Oordopjes, ik train hier bijna nooit mee, aangezien de muziek in de sportschool altijd goed is. Tijdens een lange cardiosessie vind ik het wel fijn om mijn eigen muziek te draaien, dus dan vis ik de oordopjes uit mijn tas. Ook kun je in mijn tas (bijna) altijd een extra haarelastiekje vinden. Met los haar sporten is voor mij echt niet prettig. Daarom wil ik voorkomen dat ik mis grijp en heb ik een extra haarelastiekje in mijn tas. Ruim een jaar geleden deed ik een detox kuur, tijdens deze kuur moest ik om de zoveel dagen mijn omtrekken meten. Zoals de omtrek van mijn armen, benen, heupen, buik etc. dit meetlint zit nog altijd in mijn sporttas, maar gebruik ik eigenlijk nooit.

Wat slepen jullie zoal mee richting de sportschool?

 

 

Benieuwd naar wat ik zoal eet? Neem dan een kijkje in mijn voedingsschema.

You Might Also Like...

1 Comment

Leave a Reply