Fitness Krachttraining Trainingsschema Voedingsschema

Sporten na de vakantie, hoe pak je de draad weer op?

Helaas, de zomer(vakantie) is voorbij. Tijd om weer te gaan sporten na de vakantie! Zelf heb ik mijn vakantie in maart al gehad en zit ik nog altijd in mijn sportritme. Heb jij nog vakantie? Lucky you! Geniet er nog maar even van!
Velen van jullie zullen het herkennen, in de zomer heb je zin om naar het strand te gaan en/of lekker op terrasjes te zitten met je vrienden, veel meer zin dan om de sportschool in te duiken. Nu de zomer voorbij is, wil je het sporten weer oppakken. Hoe pak je de draad weer op en kom je nu weer terug in je ritme?

Schuld gevoel door niet te sporten?

Ken jij het ook, je hebt een keer niet gesport (of zelfs een aantal weken overgeslagen) en voelt je nu schuldig. Niet doen! Het is een aantal keren per jaar juist goed voor je lichaam om even niet te sporten. Je lichaam komt dan pas echt goed tot rust, om zo weer voldoende energie aan te maken voor nieuwe trainingen. Wel zul je merken dat je na langere afwezigheid minder zwaar kunt trainen. Geeft niets, pak gewoon een iets lager gewicht en voer de oefeningen uit. Gelukkig bestaat er zoiets als ‘spiergeheugen’ waardoor je heel snel weer op jouw ‘oude’ niveau bent en grote kans dat je progressie sneller gaat, aangezien je lichaam een kick start heeft gekregen en hierdoor extra hard gaat werken.

Note to self: Ja Laura, ook voor jou is het niet erg om een keer 1 à 2 weken niet te sporten.

Tips om weer in je sportritme te komen

Plannen, plannen, plannen . . .

Het ligt zo voor de hand, maar toch is het heel belangrijk om een goede dag planning te maken. Schrijf op wat je de komende week dagelijks moet doen en maak wat uren vrij voor jouw (bijna) dagelijkse workouts.

Sporten na de vakantie, hoe pak je de draad weer op - planning

Start weer met je voedingsschema

Grote kans dat je voor de zomer bezig was met een voedingsschema? Pak deze weer op. Zodra je weer bewust wordt van gezonde voeding, is de kans groot dat ook het verlangen naar de sport weer terugkomt.

Stel je doelen bij

Zijn de (sport)doelen die je voor je vakantie had behaald? Of ben je tijdens je vakantie stiekem toch wat kilo’s gegroeid? Tijd om je doelen bij te schaven en de puntjes weer op de i te zetten. Jouw (nieuwe) doelen zullen jou zeer zeker gaan triggeren om weer met je workouts te starten.

Bel je sportmaatje op

Zit jouw sportmaatje ook nog in de vakantiemodus? Bel hem of haar op en start samen weer met trainen. Altijd handig om iemand te hebben die je extra stimuleert om (mee) naar de sportschool te gaan.

Just do it

Ben jij niet zo van de regeltjes en planningen? Doe het dan gewoon! Waarschijnlijk heb je de knoop al doorgehakt om weer te gaan sporten, stel het dus niet uit tot morgen, maar ga vandaag. (Daarom hieronder de mooie quote, die ik op vakantie in Curaçao tegen kwam.)

Today is always the best day!

Trek je mooiste sport outfit aan, dit geeft mij altijd een positieve boost. Tijdens het sporten zul je merken dat je dit de afgelopen tijd toch echt hebt gemist. Binnen no time zit jij weer terug in de oude ritme.

Sporten na de vakantie, hoe pak je de draad weer op - just do it

Bouw het rustig op

Inmiddels de weg naar de sportschool weer gevonden? Fijn! Zorg dat je de weg niet meer kwijt raakt, maar loop niet te hard van stapel. Laat je spieren weer wennen aan de trainingen en bouw wekelijks het gewicht op. Je wilt natuurlijk niet worden uitgeschakeld door een blessure nu je net weer back on track bent!

Heeft mijn peptalk met bijbehorende tips jou geholpen om weer aan de slag te gaan met sporten? Laat het me even weten.

Sporten na de vakantie, hoe pak je de draad weer op - sportenSportse!

Liefs Laura

Heb je mijn leuke fitness sieraden al gezien? Zoals deze super leuke handgemaakte fitness armbanden? Deze leukerds kunnen ook om jouw pols komen te hangen!

 

You Might Also Like...

1 Comment

Leave a Reply