Afvallen Fitness Fitness sieraden Gezondheid Inspiratie Persoonlijk Trainingsschema Vetpercentage Voedingsschema

Nieuw jaar, geen nieuwe voornemens maar de zelfde doelen!

Dit wordt geen ‘new year, new me’ bullshit blog. Mensen maken vaak aan het einde van het jaar een lijstje met goede voornemens om deze (in 90% van de gevallen) na een week of misschien een maand in het nieuwe jaar weer te vergeten. Voor mij dus een nieuw jaar, met dezelfde doelen, zonder (grote) goede voornemens.

Zelfde doelen

De doelen die ik al een ruim jaar wil bereiken is het onderste uit de kan halen m.b.t. sport en voeding, met hopelijk als resultaat de beste versie van mijzelf te worden. Strakker worden en meer spieren kweken is een doel die non stop wordt bijgesteld. In 2017 heb ik met behulp van coach Zwier van Health Advies Breda al heel veel bereikt, daarom gaan we in 2018 vol goede moed weer verder! Ik ben daarom ook echt super blij met alle hulp die ik van hem krijg, zonder hem zou ik nooit zo ver zijn gekomen.

Nieuw jaar, geen nieuwe voornemens maar de zelfde doelen! - HAB

Nieuwe PSMF plannen

In oktober 2017 ben ik voor het eerst gestart met een PSMF – voeding en trainingsplan. Wat dit is lees je in 2 eerdere blogs: Mijn PSMF – voedingsplan part 1 en Mijn PSMF – voedingsplan en reverse dietingTijdens dit plan ben ik in 2,5 – 3 weken van 15,8% vet naar 13,8% vet gezakt. Heel netjes, in de maanden daarna is mijn vetpercentage nauwelijks gestegen, eind december heb ik mijn laatste meting gehad, dit was toen 14%, wat nagenoeg verwaarloosbaar is volgens coach Zwier. Toch hebben we gezamenlijk besloten om eind januari weer een PSMF – plan in te zetten, ookal is mijn vetpercentage op dit moment zeker niet hoog. De keuze hiervoor is gemaakt, omdat mijn onderlichaam veel langzamer reageert dan mijn bovenlichaam. De vetcellen komen daar tot nu toe helaas nauwelijks los. Met het nieuwe PSMF – plan (dus andere voeding dan de vorige keer), hopen we het onderlichaam ook wakker te schudden. De PSMF – plannen lijken op mij een positief effect te hebben en geven mijn ‘motor’ een kickstart waarmee mijn lichaam flink wordt wakker geschud, althans dit was de vorige keer zo. Het plan is daarom ook om meerdere keren per jaar een nieuw PSMF – plan in te zetten om mijn luie motor draaiende te houden. Ik ben erg benieuwd wat mij in 2018 te wachten staat en wat mijn lichaam gaat doen . . . to be continued!

Nieuw jaar, geen nieuwe voornemens maar de zelfde doelen! - me

Motivatie genoeg?

Een voor mij gekke vraag, mijn motivatie is namelijk altijd sky high! Best gek dat weet ik, maar toch is het zo. Ik vind nieuwe of heftige schema’s hierdoor ook niet moeilijk of vervelend. Ik lees wat ik ga doen, zet de knop weer om en ga er voor 100% voor. Dit is mede de reden dat mijn coach het aandurft om vaker PSMF in te zetten, aangezien ‘sjoemelen’ en cheaten in deze weken echt niet mag. Voor mij no problem!

Helemaal geen voornemens?

Een beetje voornemens heb ik wel, wanneer ik ’s avonds op de bank plof ben ik vaak vergroeid met mijn telefoon, non stop scrollen op social media, terwijl je niet per se grote dingen mist. Mijn vriend heeft vorig jaar al een regel in het leven geroepen:

wanneer we samen op de bank zitten, gaan de telefoons weg (andere plek), zodat we niet worden afgeleid.

Een goede regel, waar ik me in 2018 beter aan wil gaan houden.

Mijn streven is ook om iedere week een blog te posten, dit lukte in het begin ook, dus ik hoop die draad weer op te kunnen pakken.

Nieuw jaar, geen nieuwe voornemens maar de zelfde doelen! - fitness sieraden

Fitness sieraden

Ja, ook  fitness sieraden wil ik in 2018 blijven maken en verkopen. Ik merk dat de laatste tijd de vraag naar de fitness armbanden toeneemt, wat ik heel erg leuk vind. Hopelijk blijft dit zo in 2018 en kan ik steeds meer mensen blij maken met deze leuke betaalbare sieraden.

Ik hoop dat jullie doelen ook worden bereikt en mocht je goede voornemens hebben, houd deze vast en vergeet ze niet na een maand 😉 !

Liefs Laura

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply