Bakken Recepten Snack

Gezonde vegan pindakaaskoekjes

Yes! Weer zo’n fijn recept waar je binnen 20 minuten mee klaar bent (inclusief baktijd) en maar 4 ingrediënten voor nodig hebt, hoe fijn is dat! Vandaag deze heerlijk gezonde vegan pindakaaskoekjes. Geïnspireerd door mijn Follow Fitgirls blogcollega Sofie dook ik de keuken in en kwam ik 30 minuten later de keuken weer uit. Tsja, je moet natuurlijk na het bakken ook alle rommel weer opruimen 😉 . Ben jij ook gek op pindakaas? Dan weet ik zeker dat deze pindakaaskoekjes tot jouw favorieten gaan behoren. Fijne bijkomstigheid is dat je deze ook guilt free kunt eten!Gezonde vegan pindakaaskoekjes - oven

Gezonde vegan pindakaaskoekjes recept

Wat heb je nodig voor 9 (grote of 12 kleine) pindakaaskoekjes?
 • Oven
 • Beslagkom
 • Bakpapier
 • Keukenweegschaal
 • Lepels
 • 100 gram amandelmeel
 • 120 gram pindakaas (zonder toegevoegde suikers)
 • 50-80 ml ahornsiroop
  Optioneel
 • 1-2 theelepels kokossuiker om de koekjes in te rollen

Gezonde vegan pindakaaskoekjes - klaar

Gezonde vegan pindakaaskoekjes bereidingswijze

 1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
 2. Bedek de bakplaat met bakpapier.
 3. Doe het amandelmeel, de pindakaas en ahornsiroop in de beslagkom en meng door elkaar met een lepel. Nadat je alles goed hebt gemengd ontstaat er een deeg waarmee je balletjes kunt draaien voor de 9 koekjes. Is je beslag / deeg nog te nat? Voeg dan extra amandelmeel toe.
 4. Strooi de kokossuiker op een bord en rol de balletjes er doorheen.
 5. Leg de balletjes met ongeveer 3 cm ruimte ertussen op de bakplaat. Als de 9 balletjes verdeeld over de bakplaat liggen, druk je ze zo aan dat ze ongeveer 1 cm dik zijn.
 6. Doe de pindakaaskoekjes 8 tot 10 minuten in de oven tot de randen goudbruin kleuren en de bovenkant kleine scheurtjes begint te verkrijgen. Let op dat je de koekjes niet al te lang in de oven doet, dan kunnen ze droog worden.
 7. Haal de pindakaaskoekjes uit de oven en laat deze 10 minuten afkoelen, de koekjes harden dan nog iets uit. Hierna kun je ze eten.

Eetsmakelijk! 🙂

Gezonde vegan pindakaaskoekjes - eten

Ga jij deze heerlijke koekjes maken? Of heb je een andere heerlijke baktip met pindakaas voor me? Ik hoor het graag van je.

Liefs Laura

Trek in een gezonde (ontbijt) muffin? Maak dan deze ontbijt muffins met blauwe bessen eens!

You Might Also Like...

No Comments

  Leave a Reply