Fitness Gezondheid Inspiratie Persoonlijk Trainingsschema Vetpercentage Voedingsschema

De start van mijn Hip in the Gym fitjourney

Zo is mijn fitjourney begonnen …

Veel fitgirls vertellen hun verhaal in een fitjourney. Benieuwd naar de start van mijn Hip in the gym fitjourney? Lees dan snel verder. Ik weet zeker dat jij het ook kan.

Wat is het fijn wanneer je alles kunt eten wat los en vast zit en hier geen grammetje door aankomt! Helaas is dit bij mij niet het geval. Ik was (en ben) soms wel jaloers op meiden die dit wel kunnen, zo oneerlijk. Na jaren van verschillende diëten, (groenesap)kuren en detoxkuren dacht ik dat ik mijn lichaam nooit echt zou kunnen veranderen. Ik was niet dik, maar wel een jojo.  Dit wil(de) ik niet meer en het roer moest van mijzelf echt om. Non-stop diëten is niet vol te houden, een passend en gezond voedingsschema wel! Inmiddels zit ik al een tijd in de juiste ‘flow’ en heb ik geen problemen met het vasthouden van een vast eet- sportritme. Hoe dit komt? Dat lees je hieronder in mijn fitjourney.

Mijn fit journey

Health Advies Breda

Begin augustus 2016 stapte ik de auto in richting Health Advies Breda, op naar mijn eerste afspraak met Zwier. Ik was best zenuwachtig, aangezien tijdens deze afspraak ook gelijk mij vetpercentage werd gemeten. Toch best eng om in je broek en bh voor de spiegel te staan, terwijl een coach (in mijn geval Zwier) je vetpercentage meet. Dit bleek 25,7% te zijn. Hier schrok ik wel van, aangezien ik al jaren aan het fitnessen was en hoopte dat dit toch wel lager zou zijn. Na een fijn gesprek keerde ik huiswaarts met een heerlijke SNAP! Eiwitreep (erg lekker) en mijn aller eerste HAB shakebeker (Yay! Het is bijna een sport geworden om alle bekers te verzamelen en dit is aardig gelukt (zie foto onderaan).

Na een week ontving ik mijn voedings- en trainingsschema’s van coach Zwier en ging ik vol enthousiasme van start met de volgende stap in mijn fitjourney.  Samen met mijn vriend (Nick) heb ik de schema’s grondig bekeken, filmpjes van de oefeningen opgezocht en de boodschappen gedaan. Het is heel erg fijn als er iemand uit je naaste omgeving je steunt in je fitjourney. (Vanaf mijn tweede meting is Nick ook elke keer mee gegaan en volgen wij beiden de schema’s van Zwier.) Samen is het toch fijner dan alleen.

Na 4/5 weken ging ik weer terug naar Breda voor een volgend meetmoment. Dit blijft altijd spannend. Ben ik wel vooruit gegaan? Hoe zal mijn vetpercentage nu zijn? Hoe gaan mijn nieuwe schema’s er uit zien?
Inmiddels ben ik 10 keer bij HAB geweest en is mijn vetpercentage gedaald van 25,7% naar 15,8% ! Hier ben ik echt heel erg blij mee en ook trots op. Ik had nooit verwacht dat ik dit kon bereiken.
Zelf dacht ik altijd dat ik bij 18% vet geheel strak en afgetraind zou zijn, aangezien ik dat bij andere meiden had gezien. Dit is helaas niet waar. Voor iedereen is een afgetraind lichaam anders en met een verschillend vetpercentage. BUMMER! Maar waar.

De start van mijn fitjourney

Sinds half mei 2017 ben ik bezig met een KETO-voedingsplan en nieuwe trainingsschema’s. Volgens Zwier een schema die dames ook doen wanneer zij trainen voor bikini fitness wedstrijden. Erg leuk en interessant om dat ook te doen! Het is niet mijn streven om met zulke wedstrijden mee te doen, maar ik wil wel graag zien hoe ver mijn lichaam kan veranderen. Mijn doel: gespierder en strakker worden. Ik heb helaas niet de beste genen en heb niet veel aanleg om een atletisch figuur te krijgen (in tegenstelling tot Nick, wat wel eens frustrerend is 😉 ). Voor mij is het extra hard werken om spieren op te bouwen en strakker te worden. Het is daarom ook extra fijn wanneer ik resultaat zie.

Het ketogeen dieet is een koolhydraatarm dieet dat zich vooral richt op vetrijke voeding.

Diëten

Mensen vragen soms of ik het niet lastig vind om altijd bezig te zijn met diëten. Mijn antwoord is altijd: Nee. Een voedingsschema is ook geen dieet. Een dieet is vaak iets wat je kort volgt, met in veel gevallen een jojo effect als gevolg. Een voedingsschema is iets dat geheel op jou (mij) is afgestemd en om de aantal weken wordt aangepast, om weer nieuwe doelen te bereiken. Ik vind het heel erg prettig dat er in een schema staat wat ik kan en mag eten, dan hoef ik hier zelf niet al te veel over na te denken. Mijn schema bevat ook 2 cheat maaltijden per week. Dit zijn maaltijden tussen de 500-800 calorieën. Hierdoor zijn mijn schema’s altijd heel goed vol te houden.

Fitness

Ook krijg ik vaag de vraag, ‘vind je het niet vervelend dat je zoveel MOET sporten’? Ook hier is het antwoord weer, Nee. Ik geef bij HAB zelf aan hoe vaak ik wil sporten. Nu is dit 4 keer per week. Zelf wil ik soms wel vaker gaan, maar dit werd mijn afgeraden, aangezien mijn lichaam ‘overtraind’ was. Het is heel erg belangrijk om rust te nemen als je je spieren wilt laten groeien. Dit doe ik daarom ook netjes. Sporten is voor mij echt een hobby, een moment om mijn hoofd leeg te maken. De sportschool (Rob’s Health Center in De Lier) voelt voor mij ook als een tweede thuis. Ik ga dus echt nooit met tegen zin naar de gym. Sporten is voor mij niet moeten, maar mogen. Een uitlaatklep waar ik mijzelf (hopelijk) steeds naar een hoger level breng.

De start van mijn fitjourney


Wat is Health Advies Breda

De volgende info komt van de website van HAB:

‘Ons plan is erop gebaseerd om samen een nieuw proces in te gaan, een gezonder, sterker, fitter  of slanker lichaam’.

Om dit te bereiken worden de volgende stappen gevolgd:

Stap 1: Kom langs met je vraag, je doel of je probleem
Stap 2: Gratis shape analyse, huidplooimeting en vetpercentage check
Stap 3: Deel je eetpatroon, gewoontes, sportritme en lifestyle met ons
Stap 4: Ontvang per mail binnen 5-7 dagen gratis persoonlijk voedings- en trainingsadvies
Stap 5: We doen een nieuwe meting, evalueren en geven vervolgadvies.
Stap 6: We blijven samen jouw lifestyle verbeteren om je doel te behalen!

Klinkt goed toch? En dat is het ook! Ik ben heel blij met de hulp die ik van Zwier krijg. Alle coaches zijn super aardig en behulpzaam.  Ook kun je in de winkel alles kopen wat je tijdens jouw fitjourney nodig hebt. Het is er een waar walhalla van eiwitrepen in verschillende soorten, maten, smaken en merken. De schappen staan vol met o.a. Whey, BCAA, Pre-workout, Pannekoekenmix etc. etc. ideaal voor iedere sporter.

De start van mijn fitjourney

De leuke HAB shakebekers + heerlijke SNAP! Eiwitrepen

Wil jij ook starten met een gezonder en fitter leven, maar weet je niet waar je moet beginnen? Laat je dan goed adviseren, bijvoorbeeld door Health Advies Breda. Het advies is nog gratis ook, dus ik zie alleen maar pluspunten.

Ook hebben ze (zoals ik eerder al zei) de meest leuke shakebakers (zie foto) die je natuurlijk allemaal wilt sparen!

Lezen jullie mijn volgende blog weer?

Nog iets meer over mij weten? Lees dan hier mijn intro.

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply