Afvallen Fitness Gezondheid Inspiratie Krachttraining Persoonlijk Trainingsschema Vetpercentage Voedingsschema

Fit journey – zomer 2016 tot nu

Regelmatig krijg ik de vraag hoeveel kilo ik ben afgevallen en hoe hoog mijn vetpercentage nu is. Nu weet ik dat meestal wel te vertellen, toch vond ik het tijd om even de ‘balans’ op te maken en om te kijken waar ik vandaan kwam en waar ik nu sta. 1 om jullie vragen te beantwoorden en 2 om dit voor mijzelf helder in kaart te brengen. Daarom hierbij mijn fit journey vanaf zomer 2016 tot nu!

Fit journey zomer 2016 tot nu - 1

Zwaar

Als kind was ik altijd een van de zwaarste van de klas, hoe dit kwam? Geen idee! Het was niet dat ik overmatig snoepte. Op een gegeven moment belandde ik samen met mijn zus bij een diëtiste waar wij beiden wat kilo’s verloren, maar dit had nog geen groot effect. Naar mate ik ouder werd, was ik niet zozeer te dik, maar wel altijd ‘stevig gebouwd’.

Middelbare school

Op de middelbare school startte ik met fitness nadat ik verschillende sporten had geprobeerd. Alles vond ik leuk voor even, maar nooit hield ik het echt vol. In mijn huidige sportschool ben ik nu bijna 10 jaar lid, het is dus wel gebleken welke sport ik wel leuk vind! 😉 De eerste jaren deed ik voornamelijk aan cardio en wat groepslessen. Dit beviel goed, maar echt bezig met voeding en werken aan mijn lichaam was ik niet. In ieder geval niet zo bewust als nu. Aan het einde van de middelbare school en tijdens mijn HBO periode ging ik mij meer richten op gezonde voeding die bij mij paste. Via de sportschool kreeg ik sport- en eetschema’s waar ik mij zo goed mogelijk aan probeerde te houden, maar toch gebeurde er niet wat ik hoopte en bleef mij gewicht steken tussen de 68 kg en 70 kg met een vetpercentage rond de 25%.

Het roer om bij Health Advies Breda

In de zomer van 2016 was ik echt klaar met het ‘aanmodderen’. Geen idee waar dit exact vandaan kwam, maar ik wilde alles graag anders, in mijn eentje lukte dat niet daarom startte ik met googelen. Via verschillende fitblogs kwam ik op de website van Health Advies Breda. Over hen heb ik al regelmatig geschreven, dus de uitleg over de werkwijze die zij hanteren laat ik hier achterwegen. In augustus 2016 startte ik met mijn eerste sport- en eetschema’s van coach Zwier. Mijn gewicht was destijds 68 kilo en mijn vetpercentage 25,7%. De eerste doelen die ik nastreefde was afvallen en mijn vetpercentage verlagen, dit ging en gaat met vallen en opstaan. Met regelmaat werden en worden mijn schema’s aangepast om resultaten te boeken.

Fit journey zomer 2016 tot nu - 2

Waar sta ik nu in mijn fit transformatie?

Inmiddels ben ik heel wat kilo’s kwijt en weeg ik nu zo’n 55 kilo met een vetpercentage van 14%. In bijna 1,5 jaar tijd ben ik 13 kilo afgevallen en is mijn vetpercentage met bijna 12% gedaald, best wel een fit journey als je het mij vraagt. Ik ben hier super blij mee, had nooit verwacht dat ik dit zou bereiken. Dit was mij ook zeker niet gelukt zonder de steun en hulp van coach Zwier en mijn vriend! Zoals in voorgaande blogs (over mij, en ‘de start van mijn Hip in the Gym fit journey‘) staat beschreven , reageert mijn lichaam in alle gevallen heel anders dan bij andere sporters. Zwier gaf aan dat ik bij de 5% ‘rare’ gevallen hoor die hij in zijn ‘klantenbestand’ heeft. Mij helpen is voor hem dus ook een flinke uitdaging 😉 . Ik heb, ondanks mijn trage progressie en zo nu en dan flinke tegenvallers, mijn motivatie nooit laten vallen. Ik heb een ijzersterke focus en blijf daardoor non stop naar mijn doelen toe werken. Ik verbaas mijzelf nog altijd met deze motivatie, aangezien ik dit nog nooit zo sterk ergens bij heb gehad.

In 1,5 jaar tijd van 68 kg naar 55 kg en van 25,7% vet naar 14% , best een fit journey!

Fit journey zomer 2016 tot nu - 3

Wat nu?

Soms krijg ik de vraag, nu ik veel ben afgevallen en een laag vetpercentage heb, of ik nu ‘klaar’ ben. Dit vind ik vaak een gekke vraag, want wanneer weet je of je klaar bent? Volgens mij ben je in deze sport nooit klaar. In de fitnesswereld blijf je altijd je doelen bijstellen. In het begin was dit voor mij afvallen en vetpercentage verliezen, op dit moment is het strakker en gespierder worden. Aan dit proces ben ik ook al langere tijd bezig, nu blijkt ook weer dat de progressie zeer langzaam gaat, maar progressie blijft progressie hoe snel of langzaam ook. Wel heb ik geleerd om meer vertrouwen in mijn lichaam te krijgen en ben ik minder krampachtig bezig met wat ik eet. Deze mentale strijd is voor mij al een hele overwinning.Fit journey zomer 2016 tot nu - 4

Ik ben heel benieuwd waar ik over een half jaar / jaar sta en blijf jullie op deze reis meenemen. Hebben jij ook een fit transformatie meegemaakt? Of ga je er misschien nog doorheen? Let me know! 🙂

Liefs Laura

Om aan een fit journey te beginnen is het belangrijk om een goede sportschool te kiezen, maar hoe maak je nu de juiste keuze? Ik geef je hier mijn tips!

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply