Fitness

De keerzijde van het leven als fitgirl

De titel ‘de keerzijde van het leven als figirl klinkt nogal hard, maar zo is het soms ook. Mijn blog over mijn ‘fitjourney’ heb ik al meerdere maanden geleden geschreven. Wat wil zeggen dat mijn fitjourney al maanden continues. . .

Health Advies Breda meting juni 2017

In middels ben ik sinds augustus 2016 al 11 keer naar Health Advies Breda (HAB) geweest. Tot nu toe keerde ik altijd huiswaarts met een goed gevoel en mooie vetpercentages. Op 10 juni was dit percentage zelf 15,8% ! Hier was ik erg blij mee, het KETO-plan had een goed effect op mijn lichaam. Helaas zag ik zelf niet de progressie die ik bij dit vetpercentage zou moeten hebben. Mijn lastige zones (buik, heupen en bovenbenen) bleven nog altijd slap. Mijn coach Zwier was het hier ook deels mee eens, al vond hij wel dat ik zo nu en dan te kritisch ben voor mijzelf. Dit klopt misschien wel, maar ik ben iemand die blijft streven naar verbetering, vooral op mijn lastige zones. Ik hoop toch dat deze zones ooit strak mogen worden. Met toch een redelijk positief gevoel keerde ik huiswaarts en na een week ontving ik mijn aangepaste KETO-plan met iets meer koolhydraten.

Keerzijde van het leven als fitgirlOnderweg naar Health Advies Breda


Health Advies Breda meting juli 2017

Ik startte, zoals altijd wanneer ik mijn nieuwe voeding- en trainingsschema krijg, vol enthousiasme met mijn aangepaste plan. Al snel had ik het idee dat mijn lichaam niet reageerde op het plan zoals het zou moeten. Daarom gingen Nick (mijn vriend die ook trainingsschema’s krijgt van Zwier) en ik zaterdag 15 juli weer richting Health Advies Breda. Op naar weer een nieuwe meting bij Zwier. Het is altijd leuk om Zwier weer te zien en voordat we startten met de meting, kletsten we eerst even bij over o.a. mijn blog, de blogs voor Follow Fit Girls en mijn fitness sieraden. Vervolgens was het toch echt tijd om to the point the komen. Ik vertelde over hoe ik de afgelopen weken had ervaren en vervolgens werd mijn vetpercentage (met de huidplooitang) gemeten. In 5 weken tijd was mijn vetpercentage gestegen van 15,8% naar 17,1%. Ook al wist ik dat ik niet goed op het plan reageerde, deze meting kwam toch als een klap in mijn gezicht. Begrijp me niet verkeerd, 17,1% is voor een vrouw zeker niet hoog, maar voor iemand als ik die non stop gefocust is en zich heel streng aan haar plannen houdt om haar doelen te bereiken, komt dit heel hard aan.

De mening van Zwier

Hoe nu verder? Zwier wilde mij zeker niet ontmoedigen aangezien hij als geen ander weet hoe hard ik moet werken om resultaat te boeken. Mijn lichaam reageert op alles veel trager, in vergelijking met andere krachtsporters. Helaas reageert mijn lichaam wel weer ‘goed’ op negatieve effecten, zo is maar weer gebleken. Zwier vertelde dat hij in zijn HAB tijd al zo’n 100.000 voedingsplannen heeft gemaakt en dat deze bij 95% van zijn klanten goed werken. In het begin werkte het voor mij ook heel goed, aangezien ik in één jaar tijd van 25,7% vet naar 15,8% ging. Helaas constateerde Zwier nu ook dat de progressie van mijn lichaam ‘stil’ staat en dat ik bij de 5% hoor die hij niet goed (meer) kan helpen. De verandering(en) die mijn lichaam had moeten doormaken, zijn helaas niet gekomen zoals we hadden verwacht en gehoopt. Zwier was heel eerlijk en gaf aan dat hij niet precies wist waar het aan ligt en hoe hij mij nu het beste verder moest begeleiden.

Hier schrok ik wel van, ik ben al zo ver gekomen, waarom ‘stopt’ mijn lichaam opeens?

Ik was bang dat Zwier wilde stoppen met mij te begeleiden. Gelukkig vertelde hij snel dat dit niet zo was, maar dat hij mijn ‘probleem’ wel intern met de andere coaches wilde bespreken. Dit omdat andere theorieën (wellicht van de vrouwelijke coaches) beter van toepassing kunnen zijn op mij. Ik wacht nu op de reactie van Zwier en hoe we verder gaan. Hopelijk vinden de coaches een manier om mij toch weer verder te helpen en om mijn lichaam weer wakker te schudden.

Zwier, bedankt voor je eerlijkheid en je hulp tot nu toe, hier ben ik zeer zeker heel blij mee (geweest). Ik hoop dat er mooie nieuwe schema’s in overleg met de coaches uit mogen komen.

Health Advies Breda


De keerzijde

Zo zie je maar dat keihard werken om een voor jou goed (genoeg) lichaam te krijgen niet altijd positieve effecten met zich meebrengt. De journey is een echte struggle, maar ik heb in al die jaren nog nooit opgegeven en dat (hoop ik) nu ook niet te doen. Voor mij is dit echt de keerzijde van het leven als ‘fitgirl’. Inmiddels ben ik nu twee dagen gestart met mijn nieuwe schema. In een volgend blog zal ik hier meer over vertellen. Ik ben erg benieuwd hoe mijn lichaam gaat reageren, dit vind ik toch best wel spannend!

Duimen en hopen jullie met mij mee voor een goede afloop?

Honger gekregen na al dat lezen? Maak dan deze snelle, simpele, maar ó zo lekkere smoothie bowl met rood fruit en banaan.

You Might Also Like...

3 Comments

 • Reply
  Een kijkje in mijn voedingsschema - Hip in the Gym
  8 augustus, 2017 at 06:14

  […] mijn vorige blog ‘De keerzijde van het leven als fitgirl’ vertelde ik dat mijn coach Zwier van Health Advies Breda (HAB) even niet meer wist hoe hij mij […]

 • Reply
  Wat zit er in mijn sporttas? - Hip in the Gym
  15 augustus, 2017 at 08:38

  […] mijn vorige meting (helaas niet zo goede meting, lees het verhaal hier), kreeg ik deze onderstaande sporthandschoentjes van mijn coach Zwier. Deze zijn tot nu toe nog […]

 • Reply
  Mijn voeding- en sportdagboek - Hip in the Gym
  11 september, 2017 at 09:01

  […] met jullie te delen. Zoals jullie weten worden deze schema’s gemaakt door Health Advies Breda. Na mijn laatste tegenvallende meting, was het op 27 augustus weer tijd om bij coach Zwier langs te gaan voor een nieuwe check […]

Leave a Reply