Afvallen Fitness Gezondheid Inspiratie Krachttraining Persoonlijk Vetpercentage

Bodytec dé 20 minuten workout die staat voor 3 uur intensief trainen!

Zoals jullie inmiddels wel weten geef ik sinds een aantal weken Bodytec trainingen, in dit blog en op Instagram vertelde ik er al kort over. Vandaag leg ik uit wat Miha Bodytec (de officiele benaming) is, wat het doet en wat het nu al voor mijn lichaam doet.

Bodytec dé 20 minuten workout die staat voor 3 uur intensief trainen! - ruimte

Wat is Bodytec?

Bij Dermafit / Bodytec Westland geef ik 1-op-1 en 2-op-1 Bodytec trainingen. Persoonlijk aandacht is tijdens deze trainingen heel belangrijk.

Bodytec is een innovatieve trainingsmethode die gebruik maakt van een EMS-apparaat (Electro Muscle Stimulation) dat ontwikkeld werd vanuit bestaande en veel gebruikte EMS apparatuur.

Tijdens een Bodytec training worden de spieren extra getriggerd door elektrische stimulatie. Op je spiergroepen worden verschillende elektroden bevestigd, zodat je de stroom impulsen goed voelt.

Deze trainingsmethode die afkomstig is vanuit de topsport en wordt ook toegepast bij revalidatie en fysiotherapie. Dit wil zeggen dat Bodytec voor iedereen geschikt is, met of zonder blessures. Een Bodytec training duurt maar 20 minuten, deze 20 minuten staan voor 3 uur intensief sporten! Ideaal voor als je geen zin / tijd hebt om lang in de sportschool te staan. 20 minuten zijn ook voldoende, aangezien er door de stimulatie veel van je spieren wordt gevraagd.

Tijdens de Bodytec workout wordt de intensiteit van het EMS-apparaat door de trainer op jou afgesteld. Zo kunnen bepaalde spiergroepen, die je extra getriggerd wilt hebben, zwaarder worden gezet dan andere spiergroepen. Bijv. wanneer je ergens een blessure hebt, dan wordt de intensiteit daar minder zwaar gezet dan bij de overige spiergroepen. Door de training aan maximaal 2 personen te geven, blijft de persoonlijke aandacht Dermafit / Bodytec Westland hoog.

Bodytec dé 20 minuten workout die staat voor 3 uur intensief trainen! - ready

Wat doet Bodytec?

Met Bodytec behaal je snel en effectief resultaat op het gebied van huidverjonging, contourverbetering, afslanken, spierkracht en gezondheid! Tijdens de Bodytec training krijg je special zwart ondergoed aan. Hier overheen komt een jasje (soort bodywarmer) met verschillende stroomdraadjes en elektroden. Om je billen, benen en armen komen banden waar de stroomdraadjes van het jasje op worden vastgezet. Vervolgens wordt je aangesloten op het EMS-apparaat d.m.v. een stekker aan het jasje. Via het EMS-apparaat wordt de intensiteit opgevoerd door de trainer. De trainer vertelt je welke oefeningen moeten worden uitgevoerd.

Bodytec duurt, door de grote intensiteit op de spieren, maar 20 minuten, ideaal voor het drukke leven!

Waarom Bodytec?

De krachtige spiercontracties stimuleren de productie van collageen en de doorbloeding van de huid. Positieve effecten van Bodytec zijn dat het gewicht en het vet aanzienlijk vermindert en de stofwisseling verhoogd. Veel vrouwen en soms ook mannen hebben last van vetbulten op o.a. de taille en heupen, ook deze worden tijdens de trainingen bestreden. Spieren worden mooier zichtbaar met een betere definitie en stevigheid. Ook wordt cellulite flink bestreden. Nog meer voordelen weten? Lees ze hier!

Mijn ervaring met Bodytec

Ik heb zelf pas 5 Bodytec trainingen gehad, maar kan nu al zeggen dat ik het heel fijn vind om deze training te volgen. Een fijne bijkomstigheid is natuurlijk dat de training maar 20 minuten duurt. Daarnaast merk ik nu in deze korte tijd al dat mijn huid strakker wordt en de cellulite minder wordt. Super fijn natuurlijk! Ook ben ik gestart met lipomassage om de cellulite nog intensiever aan te pakken, maar hierover later meer. Bodytec doe ik nu 2x per week en hiernaast fitness ik nog 2 à 3 x. Tijdens deze ‘normale’ (zonder stroom) workouts merk ik veel meer spierintensiteit. Tijdens de oefeningen merk ik dat ik veel meer spierspanning heb dan voorheen, dit vind ik ook een groot pluspunt. Ik ben erg benieuwd hoe mijn lichaam over een aantal weken/maanden zal zijn veranderd.

Wil jij weten of Bodytec iets voor jou is? Boek dan snel jouw gratis proefles! Wie weet volg jij jouw eerste les bij mij!

 

Liefs Laura

Na de Bodytec training iets verantwoords eten? Maak dan eens deze kwarkbolletjes met rood fruit!

Bron: Dermafit & Bodytec Westland

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply